Kategórie
Novinky

Prvý rok Starej jedálne

Milí priatelia, presne pred rokom poslanci Bratislavského samosprávneho kraja jednohlasne schválili zámer prenajať nám zanedbanú budovu bývalej jedálne na Peknej ceste v Rači. Spísali sme, čo sa nám za uplynulý rok podarilo a aké máme plány na najbližšie mesiace.

Spojili sme silyMládež ulice, Ráčik a Varianty sú ostrieľané neziskovky s rokmi skúseností, ktoré spojili sily s miestnymi aktivistami a založili sme občianske združenie Stará jedáleň. Náš spoločný cieľ je prebudovať budovu jedálne na komunitné centrum pre staršie deti, mladých ľudí a obyvateľov Rače. Stará jedáleň bude poskytovať rôznorodé služby vrátane voľnočasových aktivít, terénnej sociálnej práce, nízkoprahového klubu. Ale najmä to bude PRIESTOR na realizáciu Vašich nápadov (komunitných, kultúrnych, vzdelávacích, pohybových, spoločenských).

Presvedčili sme županaaj poslancov BSK, že Bratislava potrebuje priestor pre mladých ľudí. Pozvali sme ich na obhliadku, ukázali projekt, vysvetlili naše plány a jednohlasne náš zámer podporili.

Podpísali sme zmluvua sľúbili sme, že budovu opravíme a 25 rokov bude slúžiť pre potreby detí, mladých ľudí, obyvateľov. Zároveň sme sa zaviazali do konca roka 2017 opraviť strechu. Uff…ostáva nám ešte 7 mesiacov do splnenia nášho sľubu.

Tvoríme komunituZorganizovali sme 2x jednodňovú reštauráciu, koncert, graffiti workshop, aby sa verejnosť mohla zoznámiť s priestorom Starej jedálne a podporiť rekonštrukciu kúpou jedla.

Dell pomáhaBudova bola po dlhoročnom chátraní zarastená, obsypaná odpadom a je v dezolátnom stave. V spolupráci s dobrovoľníkmi zo spoločnosti DELL sme ju vyčistili a doslova vyklčovali džungľu okolo. Teraz ju vidíte z cesty a vyzerá takto. Nevyzerá na prvý pohľad lákavo, ale dajte nám ešte čas.

Potrebujeme pomôcťPred otvorením komunitného centra pre verejnosť nás čaká približne 1,5 roka totálnej rekonštrukcie budovy. Podarilo sa nám získať časť financií na stavebné práce, ale to nestačí. Bez Vás to nedáme! Podporte Starú jedáleň TU! Začnime teda spolu pekne od podlahy, teda od strechy:)
Budeme veľmi radi, ak sa k príbehu Starej Jedálne pridáte aj Vy. Vaša podpora a pomoc pre nás veľmi veľa znamená a nezaobídeme sa bez nej. Ďakujeme, že ste s nami. S pozdravom,tím Starej jedálne Peter Kulifaj, Karin Andrášiková, Michal Karako, Radka Kukurugyová, Mirka Kumančíková, Viera Múčková, Monika Rothová, Marta Štefánková, Miroslav Dudlák, Lenka Antalová Plavuchová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *