Kategórie
Podujatia

Koncert kapely Para na nádvorí Starej jedálne

Zorganizovali sme koncert kapely Para na podporu Starej jedálne. Predskokanom boli lokálni Fusion. Ďakujeme všetkým, čo prišli, za výbornú susedskú atmosféru.

Fotky od Michael Durczok

Všetci sme boli maximálne dojatí a plní vďaky, keď sme videli ako obyvatelia – členovia komunity v Krasňanoch v Rači prišli, tancovali, zabávali a rozprávali sa, ale najmä vyjadrili obrovský kus podpory nášmu projektu.

Prvým hudobným hosťom bola domáca kapela Fusion, ktorá je speváckym zborom rovnomenného mládežníckeho klubu. Ten svoje aktivity realizuje na račianskom sídlisku Východné/Rendez.Všetci sme mali otvorené ústa od nadšenia z ich talentu a radosti, ktorá z ich vystúpenia sršala.

Počas celého koncertu boli k dispozícií tie najlepšie slané aj sladké domáce koláče, nátierky, ktoré nám darovali rodiny z Krasňan. Všetci, ktorí ich ochutnali a rozhodli sa za nich prispieť tak podporili aj týmto spôsobom opravu strechy na Starej jedálni. Tiež sme dali vytlačiť tričká s logom Starej jedálne. Navrhol ich Duro Balogh a vysieťotlačili Pekné Tričko | Sieťotlač Tomáš Ďurovka. Celý výťažok z predaja išiel na novú strechu.

Hlavnou hviezdou večera bola kapela Para – Brutálna zostava, ktorá nás podporila tým, že bez nároku na honorár spravila úžasnú show a tak vyzbierané dobrovoľné príspevky pôjdu rovnako na rekonštrukciu strechy. Všetky najväčšie hity zazneli na našom dvore pre potešenie malých aj veľkých a atmosféra, ktorá sa celým dvorom niesla sa nedá opísať slovami, bolo treba ju zažiť. Veľmi ťažko sa nám všetkým po koncerte odchádzalo domov, tak fantasticky nám bolo.

Veľká vďaka patrí všetkým našim 40 dobrovoľníkom a dobrovoľníčkam, ktorí nám pri príprave pomohli alebo dodali potrebné ingrediencie zadarmo, či za priateľské ceny. Za famózne koláče a zákusky ďakujeme Katke Siebenstich, Andrea Palubjakova Puchlova, Michaela Horvathova Vojáčková, Jana Pupakova, Anna Karako, Lucia Kalmarova Lezakova, Katarina Jurikova, Klaudii Hubovej, Zdenke Lenartovej, Barbora Gajdoš Ďurišová, Lu Kleinert, Mati Kissovej a ďalším. Za pomoc na pľaci, pri príprave a spratávaní ďakujeme Ferovi Gregorovičovi, Martinovi Marekovi, Samo Jurdik, Miro Marejka, Radko Stulrajter, Boris Krošlák, Ivanovi Stendovi, Mišovi Grančajovi, Miroslav Vajs, Natália Vojtušová a Peťušik Rajtóková. Za predlžovačky, reflektory a ďalšiu techniku patrí naša vďaka Kubala Michal a Laci Kiáts. Za zapožičanie starožitnej lampy Jana Bezak. Za spoluprácu Monike Debnárovej a Tatiane Ratkovskej z miestneho račianskeho úradu. Za perfektný zvuk a osvetlenie pre kapely Martinovi Chovancovi. Za pódium Mario Sedlacko. Za skvelú kávu Matúš Sedlák. Za grafické návrhy Duro Balogh. Za krásne tričká Tomáš Ďurovka a za to, že sme vôbec mohli urobiť koncert na tomto úžasnom mieste – školskom dvore ďakujeme pani riaditeľke Janka Mašlejová a správcovi internátu Petrovi Opetovi. Za fotografie ďakujeme profíkom Jana Hrdlickova, Michael Durczok Photography a Miro Bartánus.

Veľká vďaka patrí kapelám Fusion Rača a PARA – Brutalna Zostava za výbornú atmosféru a neopakovateľné momenty, ktoré na koncerte vytvorili a v neposlednom rade ďakujeme aj našim rodinám a všetkým fanúšikom a fanúšičkám Starej jedálne, ktorí prišli, podporili nás a rekonštrukciu budúceho komunitného a mládežníckeho centra, ktoré bude vytvárať bezpečný priestor pre všetky deti a mladých ľudí na zmysluplné trávenie voľného času.

Tím Stará Jedáleň sú Mirka Kumančíková, Radka Kukurugyová, Vierka Múčková, Monika Rothová, Marta Štefánková, Peter Kulifaj, Karin Andrášiková, Miro Dudlák, Lenka Antalová Plavuchová a Michal Karako.

Text: Mládež ulice

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *