Kategórie
Novinky

Na Susedský knižný trh príde aj Michal Hvorecký

Marec – mesiac knihy – máme síce úspešne zaknihovaný, ale knihomoli a kniholíšky majú svoj sviatok po celý rok. Špeciálne knihám pre detváky a mládež je venovaný Susedský knižný trh v Starej jedálni, na ktorý prisľúbil účasť aj spisovateľ Michal Hvorecký. Príďte 13. apríla medzi 13:00-17:00 vymieňať, kupovať alebo si vypočuť čítačku. Vstup je voľný.

Urobte si poriadok v policiach ekologicky!

Kopia sa vám doma knižky, z ktorých už vaše ratolesti vyrástli? Alebo hľadáte pre ne niečo nové na výmenu či za symbolickú sumu? Komunitné centrum Stará jedáleň a RC Ráčik organizujú prvý Susedský knižný trh. Stačí priniesť vaše čítané knihy vždy počas herničiek do RC Ráčik alebo do Starej jedálne v utorok alebo v stredu od 15:30 do 17:30. Za tri prinesené knižky dostanete poukaz na jednu knihu zo Susedského knižného trhu. Knihomoli sa nemusia obávať, za pár eur si budú môcť kúpiť čítaných kníh toľko, koľko odnesú.

Našim heslom je lokálnosť a udržateľnosť. Knihám dáme druhý život v rámci našej lokálnej komunity. Knižky, ktoré po skončení podujatia zostanú, nezostanú dlho sirôtkami a ani neskončia na smetisku (dejín). Svoju novú rodinu nájdu v lokálnej mestskej knižnici. Konkrétne ich prichýli Knižnica v KS Žarnovická Bratislava – Rača.

Atraktívny program s čítačkou Michala Hvoreckého

Susedský knižný trh spestrí výborný program. Od 14:00 sa môžu deti tešiť na EDUdrama s interaktívnou hrou Dobrodružná cesta s Dobšinským. Činnosť EDUdrama je známa práve vďaka zážitkovým predstaveniam, ktoré doslova vtiahnu divákov do deja.

Od 15:30 vás čaká detská čítačka knihy „Lebopreto“ v podaní jej autora, spisovateľa Michala Hvoreckého. Michal býval niekoľko rokov v Rači a vždy sa sem rád vracia. Sám hovorí, že je srdcom Račan a cíti sa tu ako doma.

Počas celého knižného popoludnia sa budú môcť návštevníci trhu zapojiť  do ekologických workshopov. Šikovnejší si budú môcť vyrobiť originálne „upcy“ záložky, teda upcycling záložky z odpadových materiálov, ale aj skladať japonské origami z jedálňových plagátov. Všetci si istotne pochutia na sladkých výtvoroch Janky Rak, našej dobrovoľníčky a obyvateľky Krasnian. A keďže je podujatie o vás a pre vás, pre lokálnu komunitu, s organizáciou nám budú pomáhať odrastenejšie deti a mládež. Poprosíme preto dospelákov o zhovievavosť pri platení a vymieňaní, snažíme sa dať priestor v lokálnej ekonomike nastupujúcej generácii.

*Financované Európskou úniou. Vyjadrené názory a postoje sú však len názormi a vyhláseniami autora (-ov) a nemusia nevyhnutne odrážať názory a stanoviská Európskej únie alebo orgánu udeľujúceho grant. Európska únia ani orgán udeľujúci grant za ne nenesú zodpovednosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *